Uczestnicy Młodzieżowego Centrum Kariery w Ełku wzięli udział w wizycie studyjnej w jednej z najbardziej znanych firm w Ełku – Kuźni Smaku. Była to okazja, by w jednym miejscu przyjrzeć się pracy szefa kuchni, kucharza, pomocy kuchennej, kelnera, barmana i recepcjonisty.
Katarzyna Sepko – właściciel firmy, przed oprowadzeniem uczestników po restauracji, opowiedziała historię Kuźni Smaku, zapoznała z tajnikami funkcjonowania obiektu, specyfiką pracy i różnorodnością stanowisk. Był to również czas na rozmowę o uwzględnieniu w przyszłych planach zawodowych młodych ludzi pracy w „Kuźni Smaku” oraz o możliwej ścieżce kariery. Następnie uczestnicy wyruszyli na zaplecza restauracji i hotelu, gdzie zobaczyli jak w praktyce wygląda praca na poszczególnych stanowiskach.
Wizyta w Kuźni Smaku wywarła na młodzieży ogromne wrażenie. Każdy dział to oddzielna historia, inne umiejętności i specjalizacja. Zdaniem uczestników wycieczki, to branża dla ludzi z pasją i sercem do drugiego człowieka.
Dziękujemy Kuźni Smaku za gościnność i ciekawie spędzony czas.