Co to jest carving? Pierwsze skojarzenie z dyscypliną sportową? Nic bardziej błędnego. Carving to sztuka i to co ją łączy ze sportem to to, że można w niej zostać mistrzem!
Dla młodzieży OHP o kierunku kształcenia kucharz z Mrągowa – Mistrzyni Polski i Świata Carvingu Dominika Sadowska przygotowała szkolenie ze sztuki ozdabiania owoców i warzyw. Nasza młodzież zdobyła umiejętność oprawy każdego, nawet najprostszego posiłku w ekskluzywne, zachwycająco podane danie. Uczestnicy poznali podstawowe techniki i wzory, które będą mogli wykorzystać przy zamówieniach na przyjęciach, imprezach i wszelkich uroczystościach. Na szkoleniu mistrzyni omówiła i zaprezentowała narzędzia używane w carvingu: nożyki, dłuta. Dekorowanie owoców i warzyw oprócz nauki było dla wszystkich wspaniałą zabawą oraz okazją do zdobycia nowej pasji.