Jak zrobić zdrowego burgera? W czym tkwi sekret idealnej bułki? W kulinarną podróż po fast foodach w wersji fit wyruszyli młodzi kucharze OHP z Pasłęka, którzy wzięli udział w warsztatach kulinarnych realizowanych przez „Pracownię kulinarną – Jak to ugryźć”.
Dzięki popularności jaką cieszy się gotowanie, co chwilę pojawiają się nowe trendy w odżywianiu. Mnogość kulinarnych pomysłów serwowanych nam w social mediach sprawia, że sami mamy ochotę podjąć wyzwanie i stworzyć coś pysznego, co będzie cieszyć zarówno zmysł wzroku jak i smaku. Poprzez udział w warsztatach uczestnicy mogli zdobyć nowe umiejętności, odkryć niespotykane dotąd smaki oraz sprawdzić swoje umiejętności kulinarne. Pod okiem dietetyka własnoręcznie przygotowali ciasto do wyrobu bułek oraz dali się ponieść fantazji, komponując składniki zdrowego burgera.
Warsztaty kulinarne to ciekawa rozrywka zarówno dla amatorów jak i miłośników gotowania. Dzięki pasji do gotowania młodzież poszerzyła swoje horyzonty kulinarne, pogłębiła doznania smakowe oraz wyzwoliła w sobie pozytywne emocje, które zaowocują w przyszłej pracy zawodowej.
Warsztaty odbyły się w ramach programu autorskiego „4 Sezony Aktywności Zawodowej”.